Chillen op de Anti... ehh, op Curacao.
Door: Anne
Blijf op de hoogte en volg Anne
15 Oktober 2010 | Nederland, Amsterdam
Een beetje laat (zie je, ben helemaal ingeburgerd hier) maar toch nog een reisverslag!
Deze week heb ik doordeweeks niet veel bijzonders gedaan. Veel avonden lekker op mijn balkonnetje zitten lezen, of met mijn huisgenoten gekletst met een wijntje er bij!
Af en toen lopen we eens een keer heen en weer naar de Ben&Jerry's ijssalon, maar veel verder dan dat komen we niet. Het is hier ontzettend warm en door die warmte is het slapen geen succes, dus aan het einde van een lange dag stage ben je blij als je naar bed kunt.
Vrijdag aan het einde van de dag ben ik na mijn stage lekker gaan zwemmen bij Moon. Na het zwemmen zijn we met een groepje dames gezellig gaan eten bij Wilhelmina Plein. Helaas duurde het 3 kort en 3 lang voor we besteld hadden en toen we uiteindelijk besteld hadden kregen 2 van de 8 mensen hun eten niet eens. Uiteindelijk heeft iedereen gelukkig wel lekker gegeten ;)
Na het eten zijn we naar huis gegaan en heeft iedereen gedoucht om vervolgens even een cocktail te gaan drinken bij Moon. Het was erg rustig bij Moon maar je kan daar lekker zitten op lounge banken en je zit lekker in het windje dat van de zee komt. Afgezien van het lekker windje was het erg warm en wilde we eigenlijk allemaal wel graag zwemmen, maar niemand had een bikini aan of mee. Uiteindelijk werd ik uitgedaagd om tóch het water in te gaan: met kleren en al. Natuurlijk wilde ik dat wel doen, maar ja, daar moet dan wel wat tegenover staan. Uiteindelijk heeft de barman een mooi contractje opgesteld waarin werd gesteld dat ik een liter ijs van Baskins&Robbins kreeg als ik met kleren en al het water in zou gaan. Aldus geschieden. Al met al was het een ontzettend leuke avond!
De volgende dag zijn we vroeg uit de veren gegaan om de stad in te gaan. We hebben lekker gelunched bij de Buuren en zijn daarna ieder onze weg gegaan. Suuz en ik hebben die ochtend het leukste object van ons huis gekocht: een oven! Deze straalt me elke ochtend weer tegemoet, ik ben er echt ontzettend blij mee!
Nadat ik genoeg genoten had van onze oven zijn we naar de Struisvogel farm geweest! Dit was zo mogelijk nog leuker dan onze oven (zie de foto's op hyves). Toen we daar aankwamen (bijna te laat, zoals ik al zei, ben goed ingeburgerd) konden we meteen in de jeep stappen die ons door het park zou rijden. Alexander was onze gids. Het was het soort gids dat duidelijkte lang op 1 plek had gezeten want het leek alsof hij een bandje afspeelde. Elk grapje werd zowel in het Nederlands als in het Engels verteld en af en toe had hij gewoon zijn ogen dicht, alsof zijn eigen verhaal slaapverwekkend was. Tijdens de rit vertelde hij van alles over de struisvogels. We hebben ze gevoerd, geaaid, hun ei vastgehouden er op gestaan en baby struisvogels gezien. Het was echt ontzettend leuk!
Toen we thuis kwamen moest ik wachten op Huisvesting want ik had mezelf buiten gesloten....Toen ik eindelijk mijn kamer binnen kon moet ik me snel omkleden om vervolgens te gaan eten bij The Rib Factory. Voor de mensen die mij een beetje kennen: ik ben gek op spareribs, dus dit was het einde voor mij! :D Na het eten hebben we tien stappen terug gedaan en stonden we midden tussen alle feestende antilianen, want afgelopen weekend was het zover: Curacao zou onafhaneklijk worden. De hele avond heb ik mijn ogen uitgekeken naar de chaos. Niks was geregeld, mensen van politie stonden met hun armen over elkaar niets te doen en de scouts die een erenhaag moesten vormen voor alle 'belangrijke mensen' stonden maar een beetje dommig te kletsen en te lachen. Als zo'n soort evenement zou plaats vinden in Nederland zou het toch wel even anders gaan... Uiteindelijk na een paar uur wachten hebben we Prins Willem Alexander en Prinses Maxima gezien! Nadat we ze gezien hebben hebben we ons een weg weten te banen door de menigte en hebben we het karige vuurwerk vanaf ons balkon bekeken. Voor een onafhaneklijkheids feestje was het maar een zielige bedoeling. Maargoed, vanaf nu geen Nederlandse Antillen meer maar Pais Korsou!
Zondag ochtend stonden Christel en ik om 8 uur weer fris en fruitig naast ons bedje om naar de Kerk te gaan. Dit keer naar een multiculturele Engelstalige Kerk. Er was niet echt veel multicultureels aan maar het was wel heel erg leuk! Er werd veel gezongen, allemaal vrolijke liedjes. Mensen klapte in hun handen en hielden hun handen in de lucht. Iedereen was enthousiast en de hele dienst was een groot feest. Aan het einde van de dienst werd er zelfs nog gevraagd naar jarige (dit staat echt in de orde van diesnt: "announcement and celebrations") en de vrouw die jarig was werd toegezongen: Happy birthday to you en vervogens op dezelfde wijs may the Good Lord bless you. Het was echt fantastisch. Uiteindelijk werden 'the visitors from Holland' ook nog voorgesteld, en de hele Kerk klapte. Al met al was het een hele leuke dienst die alleen erg lang duurde (meer dan anderhalf uur...).
Na de Kerk dienst heb ik me langzaam verplaats naar Moon en ben ik daar de hele dag niet meer weg gegaan. Lekker gezwommen en genoten van het zonnetje.
Inmiddels ben ik dus alweer bezig aan mijn zevende stage week. Er staan veel leuke dingen in de planning: een Pool Party een Jeep safari, snorkelen met schildadden, Westpunt, Guus Meeuwis een weekendje Bonaire, een Halloween Party enz. enz. En tegen die tijd dat we dat allemaal hebben gedaan komt Ilco langs om hier twee weken met mij vakantie te vieren! :D Ik heb er zo veel zin in!!
Ik wil iedereen ook nog een keertje bedanken voor alle leuke mailtjes, krabbels, berichtjes, smsjes en wat al niet meer. Ik kan niet alles beantwoorden maar ik doe wel mijn best om iedereen zoveel mogelijk te mailen e.d.! Blijf vooral reacties geven want ik vind het heel erg leuk om te weten dat er aan me gedacht wordt en dat jullie me steunen als het soms een beetje moeilijk is. :)
Tot het volgende stageverslag (hopelijk deze keer gewoon op maandag ipv aan het einde van de week...), dikke kussen en heel veel liefs!
Ohja, foto's van afgelopen week staan natuurlijk weerop mn hyves!
15 Oktober 2010 - 13:11
Neli & Theo:
He Anne-panne, wat een lekker lang verslag weer, heel leuk om te lezen, dus toch nog Maxima en Willem Alexander gezien??? Leuk hoor! Maarre: wat komt Guus Meeuwis doen? optreden in Curacou?
En dan je beschrijving van de kerkdienst, super toch dat het zo uitbundig en 'persoonlijk'kan met felicitaties voor je verjaardag en een welkom voor de 'buitenlanders', leuk toch! Ga nu eens naar je foto's kijken. Veel plezier nog, he meid! -
15 Oktober 2010 - 13:12
Neli & Theo:
Yes, was ik weer de eerste..............Of komt dat gewoon om dat ik nu wat vaker op de pc ben :-( -
17 Oktober 2010 - 11:36
Marjolein:
he anne (kan wa huuln)
tjonge jonge, je bent echt in het paradijs als ik je verhalen zo lees: coctailtje hier, wit strandje daar... echt super!!!! ben jaloers op je :-) hiero in het mooie losser is het kouder en kouder aan het worden maar het zonnetje schijnt vandaag wel dus dat is wel weer mooi!!! en oja je moest de super groetjes hebben van chris!!! maar euh heb je die liter ijs al op??? van de uitdaging???
nou ga je snel weer een berichtje sturen vanuit he koude oosten in nederland!!!
succes daaro en zolas ik het lees doe je het top!!!!
groetjes marjolein -
17 Oktober 2010 - 14:31
Kees En Ineke:
Hoi Anne,
Leuk die verslagen van je! Maar zijn het nou vakantieverslagen of stageverslagen???? Is er nog wel tijd over voor je stage?? Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen!
Hoe is het nu op je stage-adres? Doe je daar interessant werk waar je nog wat van leert of is het allemaal niet zo boeiend? We zijn heel benieuwd .....
We hopen gauw weer van je te horen!